In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie dar se pot da si prin razatoarea mica).Separat se pune felia de paine intr-o farfurie adanca sau un castronel;se pune putin lapte peste si se lasa la inmuiat.Intr-un castron mai mare se pune carnea,usturoiul,ceapa,cartoful si painea scurse bine de zeama,ouale,mararul,patrunjelul,piperul si delickatul.Se amesteca bine cu mana si se lasa la frigider cca o ora.Dupa acest timp se pune suficient ulei la incins in tigaia in care urmeaza sa prajim chiftelutele.Intre timp pe o folie de aluminiu punem pezmetul(faina)si pregatim un bol micut cu putina apa si o lingura.(din cand in cand bagam ligura cu care pregatim chiftelutele in apa ca sa nu ni se lipeasca carnea de ligura).Se formeaza bilute ,se dau prin pezmet(faina)si se pun la prajit la foc potrivit pana se rumenesc.Se scot pe hartie absorbanta.mmm...delicioase.Pofta buna!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii