Reteta postata pe: 04 aprilie 2009
Ingrediente
300 gr carne macinata porc, 300 gr carne macinata vita, 1 morcov, 1 cartof, 1 felie paine, 4 catei usturoi, patrunjel, marar, 1 ou, condimente, pesmet, 1 ceapa, 200 gr maioneza, 3 linguri otet
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau apa si se stoarce. Toate se amesteca cu carnea macinata si se mai adauga usturoiul pisat, verdeata taiata marunt, oul, condimentele, se sareaza, se pipereaza si se omogenizeaza bine. Cel mai bine cu mana. Daca este prea moale se adauga si putin pesmet.
Se fac chiftelute rotunde care se coc in mult ulei incins, care se scot pe un servetel sa absoarba uleiul in exces.
Ceapa se taie pestisori si pentru 30 min se pune la macerat cu otetul si 2-3 linguri apa. Dupa se stoarce si se amesteca cu maioneza.
Maioneza impreuna cu ceapa se intinde pe un platou si deasupra se pun chiftelutele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu maioneza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Chiftelutele:
Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat.
Curatam ceapa, morcovul si le tocam
3 voturi
2 comentarii
40 min
Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati
31 voturi
7 comentarii
25 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010
Foarte bun! Ale mele sunt fara maioneza cu mustar...
Adina Amironesei (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
super ! trebuie sa le incerc !...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009
Fac si eu piftelute cu maioneza si ceapa, dar in compozitia de piftele pun doar carne, o ceapa calita, o felie de paine,ou si condimente.Nu pun legume.
mac myra (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009
Cam asa arata.