Ingrediente
Pentru chiftelute, 1 kg carne tocata, 2 oua, 1 buc cartof, 1 buc morcov, 1 buc ceapa, 1 legatura patrunjel, 2 linguri faina alba, 1 lingurita sare ( vegeta), 200 ml ulei pentru prajit, , Pentru sos, 250 grame bulion, 1 ceapa verde, Condimente: piper, sare, busuioc, 100 ml ulei, 100 grame faina, 1 litru apa
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
89 voturi
Mod de preparare
Se dau prin razatoare cartoful, morcovul, se toaca ceapa si patrunjelul si se amesteca intr-un bol cu carnea tocata, ouale, faina si sare.
Pentru modelare se vor umezi mainile cu apa.
Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.
Sosul
Se pune uleiul si ceapa verde intr- o cratita si se incinge. Separat se amesteca intr-un vas bulionul cu apa si cu condimentele, dupa care se toarna in cratita cu ulei. Cand incepe sa fiarba se va amesteca cateva minute, dupa care se adauga faina treptat (eventual cu o sita pentru a evita formarea boturilor) amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa putin.
Finalizare
Se aseaza chiftelutele in cratita cu sos si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Se poate servi cu garnitura precum: orez, paste, piure de cartofi. Eu am ales pe cea din urma.
Rosu Silviu , 22 noiembrie 2013
super tare
Gabriela Bordei , 24 octombrie 2013
super,e f.bun
Raluca Ionut , 04 octombrie 2013
a iesit super bun am facut si eu astazi
Sima Florin Blondu , 03 octombrie 2013
si euuu?
Ioan Paucean , 31 iulie 2013
o sa incercam si noi ca suna bine.
mac myra (Chef de cuisine) , 22 august 2010
Si eu fac la fel dar cu cateva schimbari.In chiftelute nu pun faina,pun pesmet ,nu imi plac cu faina.Iar la sos eu desfac faina cu putina apa rece inainte sa o pun in sos,sa nu faca cocoloase.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Foarte bune!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Eu fac perisoare cu sos. Cred ca sunt bune si chiftelutele. La noi in Ardeal se fac chiftelute si sos, dar in final nu se amesteca cu sosul, acesta se serveste peste chiftelute alaturi de pireu. Este un fel de mancare pe care il prepara unguroaicele, iar noi am imprumutat din obiceiurile lor, convietuind impreuna. Sosul meu de perisoare.
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010
Am reusit sa le prepar si eu,cateodata ,in sos,adaug numai ceapa si usturoi,asa sosul devine maroniu,iar pt reteta mea am adaugat bulion ca sa fie mai colorat!
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 martie 2010
Sunt super !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010
Felicitari! O mancare reusita.
mac myra (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Delicioase.Si eu pun usturoi in chiftelute...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Foarte aromate si gustoase! Prezentarea retetei e foarte explicita si utila. Felicitari.
jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Si mie imi place mai mult cu usturoi .. dar sunt delicioase si asa !
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
N-am mai facut de mult aceasta mancare.Eu nu puneam cartofi in aluatul pt parjolute dar o sa incerc si varianta asta...iar la sos evit sa pun faina,lasand sa fiarba mai mult sosul pana devine singur mai gros...in rest arata totul apetisant!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
i-mi plac!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Minunate! Numai ca eu prefer sa pun usturoi la chiftelute... In rest...minunate...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Trebuie sa fie tare gustoase...
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Cu siguranta sunt bune.