Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan (de calitate)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • condimente: usturoi granulat, piper, baza pentru mancaruri, cimbru, maghiran, boia iute si dulce, curry, verdeata uscata sau o legatura marar/patrunjel dupa gust, sare daca mai trebuie (puteti folosi un mix de condimente pentru friptura, chiftele, mici, etc.)

Mod de preparare

Multi se feresc de chiftelute: prajeli, colesterol, fum, miros, etc. Daca le preparati din carne de curcan, care nu are colesterol si le coaceti la cuptorul cu halogen (fara a fi prajite) pot fi considerate sanatoase. Si in plus sunt cele mai bune.

Puneti carnea intr-un castron, 5 linguri de ulei de masline, oul si condimentati cu de toate, dupa gust. Omogenizati compozitia, iar daca vi se pare prea moale (depinde de carne) puteti adauga 1-2 linguri de pesmet. Formati cu mana uda chiftele nu prea mari. Pe gratarul cuptorului cu halogen asezati o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Asezati chiftelutele una langa alta. (vezi video)

Am indoit marginile staniolului in sus ca sa nu se scurga sucurile de la carne. Setati cuptorul la 175 grade Celsius pentru 20-25 minute, depinde cat le doriti de rumenite, dar sa nu le uscati prea tare.

Scoateti chiftelutele pe un platou, garnisiti cu salata verde, fasii de ardei gras, feliute de usturoi, rosii, castraveti murati, ridichi, etc., ce aveti la indemana.

Se servesc calde, cu garnituri, dar sunt bune si reci. Eu le-am servit cu legume sotate. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise