Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Ingrediente

  • Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic...
  • 1 kg guvizi de apa dulce,3 catei de usturoi uscat si cateva fire de usturoi verde ,2 fire de ceapa verde,o ceapa mica uscata,o felie mica de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,o legatura marar, cateva fire de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua, faina,ulei pentru prajit .
  • Pentru marinata :
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 catei de usturoi pisati sau tocati marunt
  • o lingurita faina
  • sare,piper dupa gust
  • 4-5 boabe de piper,3-4 boabe coriandru,2 foi de dafin,3 cuisoare
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Mod de preparare

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de tocat sau blender impreuna cu verdeata,painea inmuiata si stoarsa bine,ceapa,usturoiul.In compozitie se adauga 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingura de ulei.Compozitia se tine cca o ora la rece,dupa care se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Separat se pregateste sosul din vin,apa,zeama de lamaie,foi de dafin,zahar,usturoi,piper boabe,boabe de coriandru,cuisoare ,faina desfacuta in putina apa calda ,sare si piper dupa gust.Sosul se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand da in clocot se adauga chiftelutele si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute,iar la final se adauga deasupra putin marar tocat...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise