Chiftelute de manzat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de manzat

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600 g carne tocata de vitel (sau vita si porc)
  • 2 oua
  • 1 morcov, 1 cartof (fierte in supa)
  • 1 ceapa (1 legatura de ceapa verde)
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 100 g faina
  • 2-3 linguri pesmet sau paine inmuiata bine stoarsa
  • sare, piper, paprika, cimbru, condimente pentru chiftele
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se toaca si se caleste ceapa, fara a se praji, cu putina apa, se adauga condimentele pentru a se dizolva mai bine.

Intr-un lighean sau castron mai mare puneti carnea tocata, adaugati ceapa calita, 2 oua, verdeata tocata si pesmetul sau painea inmuiata. Omogenizati bine compozitia.

Cu mana uda formati chiftele nu prea mari si asezati-le pe un fund de lemn ud.

Puneti uleiul la incins intr-o tigaie. Dati chiftelele prin faina, aplatizati-le putin cu mana si puneti-le in uleiul incins. Cand s-au prajit pe o parte se intorc, apoi se scot pe hartie absorbanta. Cand s-au prajit toate le aranjati pe un platou si le serviti cu garnitura si salata (eu le-am servit cu piure, sos marinat si salata de ardei copti). Daca vreti sa le serviti in sos marinat, nu le prajiti complet pentru ca le veti clocoti putin in sos.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise