Ingrediente
Chiftelute (aprox 15 bucati):, , 1. o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului), 2. 2 oua, 3. o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde), 4. o lingura de marar, 5. cimbru, ghimbir, piper, sare, 6. putina faina, 7. ulei, , Sos:, , 1. 4 linguri de smantana usoara, 2. o lingura plina de branza topita, 3. trei degete de branza telemea, 4. o lingura marar, 5. 1-2 catei de usturoi
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.
Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).
Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!
Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011
Idee excelenta.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011
Felicitari ! am salvat reteta, imi place ! si am s-o incerc in curand. *****