Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel (pulpa, de be burta)
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare roz
  • Mirodenii dupa gust: piper proaspat macinat, sumac, chimen, chimion, amestec de condimente pentru kebab (aproximativ ½ lingurita din fiecare)
  • Pentru garnitura:
  • 1 kg cartofi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Boia afumata
  • Pentru sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • Sare roz si piper proaspat rasnit
  • ¼ castravete Fabio
  • 1 lingurita menta uscata
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • In plus: salata rucola

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate la carnea tocata, plus sarea, uleiul, ceapa rosie tocata marunt si amestecul de mirodenii pentru kebab. Se amesteca cu mana compozitia. Se adauga 50-70 ml apa fierbinte, se framanta din nou carnea si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se formeaza cu mainile umede chiftele si/sau mititei. Se pun in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 200 grade C, pentru 20 minute.

Cartofii se curata de coaja si se fierb pe jumatate, in apa cu sare. Se strecoara de apa fierbinte cartofii, se pun langa carnea care a stat la cuptor 20 minute, se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, sare, piper proaspat rasnit, boia afumata si se amesteca. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cartofii sunt usor rumeni.

Pentru sos: castravetele se spala, nu se curata coaja, se taie in jumatate pe lungime, apoi in sferturi. Se taie partea cu seminte, restul de castravete se taie cubulete. Se pune castravetele taiat intr-un castronel, se adauga restul de ingrediente si se amesteca. Se asezoneaza dupa gust.

Se servesc chiftelele impreuna cu cartofi, salata rucola, iar peste salata, sos de iaurt cu menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise