Autor:
Ramona (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009
Ingrediente
1 kg carne de porc-fleica-proaspat tocata, 2 oua, 6 linguri de pesmet auriu, 4 cartofi, o ceapa mare, sare, boia, piper, praf de usturoi, patrunjel verde tocat, o lingura de ulei de masline, , 0.5 l ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea mica ai se storc de sucul lasat, apoi se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Compozitia rezultata se framanta bine, si se formeaza chiftelute, cu palmele unse cu putin ulei.
Se toarna uleiul in tigaie, si se pun chiftelutele in uleiul incins. Cand sunt gata pe o parte, se intorc cu grija, in aceeasi ordine in care au fost puse in tigaie.
Se scot pe un servetel de hartie, pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute fine" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mazilu Lenuta , 07 noiembrie 2015
Am incercat-o si eu,este foarte buna ciulamaua
Emiliano E Mihaela Mammoli , 07 noiembrie 2015
Jumatate de kg de ulei pentru prajit e mult ????
Mirela Stroe , 01 aprilie 2014
jumatate de kg nu cred ca e mult ulei
Mihaela Bistriceanu , 28 ianuarie 2014
jumatate de kg nu cred ca e mult ulei
Magda Mariut , 18 decembrie 2013
e jumatate de litru nu 5 litri
Durlea Dionisie , 18 septembrie 2013
jumatate de kg nu cred ca e mult ulei
Durlea Dionisie , 18 septembrie 2013
jumatate de kg nu cred ca e mult ulei
Durlea Constantin , 18 septembrie 2013
asta cu litri-lingurite imi aminteste de un banc bun. cica vb doi gabori. unul dintre ei intreaba: Cati ? Celalalt raspunde: 7. Sapte? Da, sapte ! Dupa un timp de gandire, zice: pai...ce sapte ? si raspunsul: pai...ce cati ?
Constanta Radulescu , 17 septembrie 2013
poate 5 linguri
dana , 12 septembrie 2013
se pot pune in cuptor la copt...fara ulei ci numai pe hartie de copt...si ies f.bune!
Marcel Dobre , 10 septembrie 2013
fffff mult ulei cred k este o greseala........
D-Eco Animalista , 14 august 2013
mi se pare prea mult ulei. Oricum, the va ramane in plus, nu-l aruncati la chiuveta, casi este f contaminant!
Dragoi Corina , 13 august 2013
5 litri ulei pentru prajit?
Gabriel Dorobantu , 13 august 2013
oauu ca nu mai pot.Daca mai le "scufundam" si la marinat....cu doua frunze de dafin stropite see you otet....nu ar mai sta ele asa frumumos aliniate ca in aramata.
constanta proca (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Arata bine si sunt o bunatate !
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010
Într-adevăr gustoase!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009
Tare gustoase.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Foarte apetisant produsul final,mmmmm ce bine arata.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Intradevar sunt fine si gustoase, la fel le pregatesc si eu.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009
Apetisante.
mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Delicioase.......
mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Delicioase.......
cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
O sa incerc si eu cu cartorfi, sigur sunt foarte bune!
husni , 19 noiembrie 2009
F.bune! Si eu pun cartof;ceapa n-o pun cruda;o prajesc putin in uleiul de masline;o prajesc,sa piarda apa.Si pt ca e taiata(nu rasa) cind o prajesc,o macin cu carnea(de 2 ori).