Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata, -1 ceapa medie, -1 legatura de patrunjel, -condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara), -2 cartofi, - 2 lamai, -4 linguri ulei ( pasta) de susan, -1 lingurita de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
19 voturi
Mod de preparare
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.
In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii.
Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele .
Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 25 de minute.
Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.
Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.
Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.
Pofta buna!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 august 2012
Draga Virginia, "tahini" inseamna pasta de susan;faina se numeste "tahin" sau "daqiq"; orezul se fierbe in apa cu sare si putin ulei sau margarina de palmier.
Virginia_Subhi (Maestru bucatar) , 06 august 2012
Interesant, as vrea sa fac sie u dar am o intrebare, supa care contine faina, in aceatsa se fierbe la final orezul ?
Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010
Miha...MINUNAT !!!! Aveam niste sos tahin si nu mai stiam ce sa fac cu el....dar acum am gasit !!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010
Super !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
ce bunatate!!!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Cred ca sunt atat cartofii cat si chiftelutele un deliciu.Am sa incerc si eu sa fac sa vad cum ies.Felicitari pentru reteta,ai votul si nota 10 cu multe stelute.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Draga Panseluta, Multumesc pentru interesul tau la mancarurile arabe; cartofii ii tai foarte subtite si se coc in 35 de minute. Mihaela
panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
imi place reteta.dar se fac cartofii la cuptor in 30 minute,sau ii pui semifierti?
flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
Cred ca este foarte buna.Prezentarea este frumoasa.