Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti

Ingrediente

  • 700 g carne tocata amestec
  • 500 g cartofi
  • 500 g rosii
  • 2-3 ardei grasi
  • un colt de paine
  • o legatura frunze patrunjel verde
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ------------------
  • cascaval taiat subtire( optional)
  • bacon afumat(optional)

Mod de preparare

Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea.

Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm.

Se toaca marunt si coltul de paine.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul, ceapa, sare, piper, ouale, coltul de paine si putin sifon daca este cazul.Amestecam bine si acoperim castronul cu aceasta compotizie pe care o punem la frigider pentru 30 minute.

Cartofii taiati ii punem intr-o tava cu hartie de copt , ii stropim cu putin ulei si ii dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade, unde ii tinem 30 minute.

Din carne facem chiftelute pe care le punem apoi peste feliile de cartofi si le fixam cu o scobitoare in care mai adaugam cate o felie de rosie groasa de 1,5 cm si o bucata de ardei( poate fi ardei iute daca preferati).

La reteta de baza eu am facut niste modificari. Am facut o parte din chiftele asa cum spune reteta iar la cea de-a doua varianta am fiert cartofii in coaja, de jumatate, apoi i-am curatat si i-am taiat in doua.Peste ei am pus chifteluta si am fixat-o cu scobitoarea.Am pus o feliuta subtire de cascaval, felia de rosie , alta feliuta de bacon(kaizer)si deasupra ardeiul.

Se da tava la cuptor pina cand chiftelutele sunt gata coapte, aproximativ o ora.

Chiftelutele cu cartofi pot si servite cu un sos de mustar cu usturoi pisat.

Inainte de a servi chiftelutele se vor scoate scobitorile.

Pofta mare !

PS

Reteta o am de la Barbonelli, un ...bucatar destoinic Multumesc frumos Liviu..

Si aici filmul retetei, trimis tot de el...

http://teamim.co.il/ניהולתוכן/קציצותטורקיותמסורתיות/tabid/1058/Default.aspx

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise