Chimion secuiesc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chimion secuiesc

Ingrediente

  • 1 litru de alcool de 87 de grade (de preferinta)
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de konyak (optional)
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri mari de chimen
  • 250 ml apa pentru decoctul de chimen.

Mod de preparare

Fierbem 2 linguri mari de chimen in 250 ml apa si lasam sa clocoteasca aproximativ 15 minute, apoi il lasam acoperit cu un capac sa se raceasca.

Punem intr-o cratita 200 g de zahar si cand incepe sa apara un punct galben in mijloc, incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza tot zaharul. Stingem zaharul caramelizat cu cele 500 ml de apa pe care am incalzit-o intre timp separat (nu rece), si lasam sa fiarba impreuna pana devine totul un lichid omogen, apoi il lasam la racit.

Intr-un vas curat punem alcoolul, adaugam ceaiul de chimen strecurat, apa de caramel, zaharul vanilat si esenta de konyak si amestecam totul bine. Daca nu va place cat de tare a iesit, mai puteti adauga apa filtrata. Punem lichidul cu ajutorul unei palnii in sticle cu dop si il lasam sa se aseze cateva ore sau chiar 1-2 zile pana la servire. Se serveste ca aperitiv inainte de masa (1 portie=50 ml).

Chimionul secuiesc este o bautura digestiva pe care secuii, pe vremuri, fiind mari mancatori de produse din carne si grasimi animale, o beau ca sa le ajute la topirea grasimilor si pentru o digestie mai buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise