autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chinezoaica

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , -200 gr unt/margarina, -200 gr zahar, -100 gr faina, -1 lingura cacao, -1 lingurita praf de copt, -200 gr nuca macinata, -6 albusuri, , Ingrediente pentru crema:, , -6 galbenusuri, -200 gr zahar prah, -1 zahar vanilat, , Pentru glazura:, , -50 ml frisca, -150 gr ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

54 voturi

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si incorporam treptat in compozitia cu unt. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.
Galbenusurile le mixam cu zaharul praf si zaharul vanilat pana devine ca o spuma si se deschide la culoare.
Cand blatul este aproape gata, turnam crema, o nivelam uniform si dam din nou la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute, pana se intareste crema (ca o bezea). Dupa acest timp stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Apoi scoatem si lasam sa se raceasca complet.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste crema racita si dam la rece pana se intareste si glazura.
Cand portionam este bine sa folosim un cutit foarte bine ascutit si putin umezit in apa calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Albusurile batute spuma cu putina sare,zahar,margarina la temperatura camerei iar la final se adauga

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura Chinezoaica

Prajitura Chinezoaica

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

8 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 17 comentarii

  • Cristina Luminita , 04 mai 2015

    Foarte buna prajitura

  • Mihaela (Bucatar) , 26 octombrie 2014

    A încercat mama reteta si nu a iesit, blatu prea dulce , iar crema sa lăsat cand a pus-o pe prăjitura

  • Elena , 22 octombrie 2014

    Ce dimensiune are tava ?

    • Diana Rus , 28 noiembrie 2013

      stiu reteta, este foarte buna, o fac foarte des

    • Ana Dinu , 28 noiembrie 2013

      vreau s-o incerc de sarbatori .Ce dimensiune are tava?

    • Anuska Mathe , 28 noiembrie 2013

      Voi incerca si eu

    • Vasilica Enache , 11 octombrie 2013

      este foarte buna , am facut-o de multe ori un deliciu.

    • adela , 11 octombrie 2013

      ce marime de tava?

    • deea , 18 august 2013

      Ar influenta oare stratul de galbenusuri daca insiropam blatul dupa racirea prajuturii?

    • Gavril Negruser , 12 iunie 2013

      buna chinezoaica

    • Cristina Barbarii Maftei , 12 iunie 2013

      sunt super bune si usor de facut.

    • Semida Brascovita-lung , 07 iunie 2013

      NU FOARTE COMPLICAT...SI ARATA BINE!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Arata minunat!!!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 13 iunie 2012

      Va multumesc frumos ptr aprecieri! :) Pupici :**

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

      Delicioasa si arata impecabil!*****Am salvatbreteta...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

      Arata intr-un fel....de inghiti instantaneu...din pacate:) doar in sec. Felicitari ! e un deliciu de exceptie . pupici

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 14 mai 2012

      Yammy!!! arata super bine chinezoaica ta:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

54 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -200 gr unt/margarina
  • -200 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingurita praf de copt
  • -200 gr nuca macinata
  • -6 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • -6 galbenusuri
  • -200 gr zahar prah
  • -1 zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • -50 ml frisca
  • -150 gr ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Mihaela (Bucatar)

A încercat mama reteta si nu a iesit, blatu prea dulce , iar crema sa lăsat cand a pus-o pe prăjitura

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura naty