autor:

Ralu Si Alin_Lepadatu

» » Aperitive

Chipsuri de mamaliga cu crema de branza

Autor: Ralu Si Alin_Lepadatu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ralu Si Alin_Lepadatu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2014

Ingrediente
Pentru chipsuri:, , 200 grame malai, 800 ml apa, 50 grame unt, 150 grame telemea data pe razatoare, 100 grame cascaval ras sau mozzarella, 100 grame parmezan, 2-3 linguri ulei(eu am folosit ulei de masline), 1 legatura patrunjel proaspat tocat, piper dupa gust, rozmarin (eu am folosit uscat, nu am avut proaspat), , Pentru sosul de branza:, , 30 grame unt, o cutie de 200 grame branza Philadelphia, 100 grame branza cu mucegai albastru (daca nu va place, nu adaugati), 2-3 linguri smantana grasa, 250 ml lapte, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

39 voturi

Mod de preparare

Pentru reteta aceasta m-am inspirat de pe blogul unei doamne simpatice, de la care am invatat si preparat diverse retete.



Reteta originala a suferit ceva modificari, astfel ca am preparat-o dupa bunul meu plac si a iesit o minunatie.Merita sa o incercati!Dar, sa trecem la treaba, zic!



Pentru prepararea chipsurilor de mamaliga procedam astfel:



Preparam mamaliga, din apa si malai, asa cum se prepara de obicei, nu exista un mod special de a o prepara pt aceasta reteta. Cand mamaliga este fiarta bine, o tragem de pe foc si adaugam rapid untul, telemeaua si cascavalul date pe razatoare, parmezanul razuit fin, patrunjelul verde tocat, rozmarinul si piperul dupa gust.



P.S. Nu adaugati sare decat daca este necesar. Telemeaua este deja sarata si riscati sa iasa o saratura daca adaugati sare fara sa fi gustat in prealabil.



Dupa ce adaugam toate ingredientele peste mamaliga noastra, amestecam energic, astfel incat sa se incorporeze bine ingredientele. Toata aceasta compozitie o turnam intr-un vas de yena care a fost uns in prealabil cu ulei. (Vasul nu trebuie sa fie prea mare, caci stratul de mamaliga trebuie sa aiba cam 2-3 cm grosime. Eu am folosit un vas de yena de forma ovala, nu am avut ceva patrat in care sa montez mamaliga). Nivelam compozitia si lasam sa se raceasca bine de tot.



Cand compozitia s-a racit, o taiem in fasii cat de cat egale, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu putin ulei deasupra. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 grade pana cand se rumenesc frumos deasupra.



Cat chipsurile stau la cuptor, incepem prepararea cremei de branza, astfel: Intr-o cratita cu peretii grosi punem untul la topit. Adaugam laptele si amestecam bine de tot. Lasam la fiert cam 5 minute, timp in care amestecam din cand in cand. Apoi adaugam branza philadelphia, smantana, branza cu mucegai albastru, sare si piper dupa gust. Amestecam energic pana incorporam toate ingredientele bine de tot. Se lasa la fiert, pe flacara mica, pana cand se ingroasa putin si capata consistenta unei budinci. In tot acest timp amestecati din cand in cand.



Cand totul este gata trecem la asamblarea pe farfurie. Langa acest meniu merge si o bere sau niste vin, ramane la alegerea voastra.



Sper sa va faca cu ochiul si sa o incercati :)



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de mamaliga cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii

  • amalia

    amalia (Chef de cuisine) , 27 martie 2014

    interesanta reteta.

  • Ralu Si Alin Lepadatu , 21 martie 2014

    SUPER

  • Ralu Si Alin Lepadatu , 21 martie 2014

    SUPER

    • Aghinitei Maria , 21 martie 2014

      SUPER

    • Kendy Kendox , 20 martie 2014

      arata bn tare as vrea si io o portie :D

    • Nikol Nikol , 20 martie 2014

      arata bine

    • Andreea Deea , 20 martie 2014

      àrata superb, bafta!

    • Claudia Bercea , 20 martie 2014

      O RETETA INTERESANTA

    • Suzana Suzy , 20 martie 2014

      Arata superb

    • Savin Florea , 20 martie 2014

      Extraordinara reteta! Cu siguranta o voi face si eu!

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Savin Aurelia , 20 martie 2014

      sigur am sa le incerc si eu, arata bineeee

    • Elena Ristea , 20 martie 2014

      super bune si foarte gustoase

    • Serban D Catalina , 20 martie 2014

      arata super delicios

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Tatiana Sorina , 20 martie 2014

      mmmm arata bineeee

    • Hossu Claudia , 20 martie 2014

      super gustoase si sanatoase

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014

      SUPER

    • Anysoara Si Nicolai PC , 20 martie 2014

      delicios!!!!

    • Paula_Ion

      Paula_Ion (Chef de cuisine) , 20 martie 2014

      foarte bun,arata minunat

    • Gabriela Balasa Matei , 20 martie 2014

      Bunatate!

    • Stoica Dana , 20 martie 2014

      cred ca e super

    • Serafimciuc Claudia-Lavinia , 20 martie 2014

      Minunat! Merita toate voturile din lume!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

39 voturi

Ingrediente

  • Pentru chipsuri:
  • 200 grame malai
  • 800 ml apa
  • 50 grame unt
  • 150 grame telemea data pe razatoare
  • 100 grame cascaval ras sau mozzarella
  • 100 grame parmezan
  • 2-3 linguri ulei(eu am folosit ulei de masline)
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • piper dupa gust
  • rozmarin (eu am folosit uscat
  • nu am avut proaspat)
  • Pentru sosul de branza:
  • 30 grame unt
  • o cutie de 200 grame branza Philadelphia
  • 100 grame branza cu mucegai albastru (daca nu va place
  • nu adaugati)
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 250 ml lapte
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

amalia (Chef de cuisine)

interesanta reteta.

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza de capra