Reteta e inspirata de la un cunoscut bucatar aici in Belgia "Piet Huysentruyt",doar am schimbat un pic cantitatile,de fapt le-am adaptat la tava mea de tort,si am adaugat frisca la sfirsit mai mult pentru copiii.E un desert usor de facut si foarte bun.
Se separa ouale si incepem sa batem galbenusurile cu 80 gr zahar pina galbenusul devine albicios si sa dublat in volum.Ciocolata impreuna cu margarina le punem intro craticioara pe foc mijlociu(atentie no desfaceti pe baie de aburi pentru ca ciocolata trebuie sa se amestece cu margarina)dar sa nu ajunga sa dea in clocot,tot timpul se da cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de oala.Cind e gata se pune peste galbenusuri si se amesteca,apoi batem albusurile cu restul de zahar pina se intareste(sa nu cada daca intorci castronul)si se pune peste restul compoitiei(eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat dar asta e obtional).Tava de tort se unge bine cu unt pe margine iar pe fund punem hirtie de copt,se pune amestecul in tava pastrind un sfert care se da la frigider,si se pune la cuptor la 180° pentru 25'.Dupa ce l-ati scos si sa racit puneti restul, ce va ramas si l-ati dat la rece,de crema si pudratil cu cacao sau cu frisca si ciocolata rasa cum am facut eu.
Nu pot decit sa va urez Pofta buna!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii