Biscuitii se macina,apoi se amesteca cu untul topit. Acesta va fi blatul .Se ia o forma (rotunda) cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm.Se aseza in ea blatul si se preseaza bine.
Dupa aceasta operatiune se da forma la frigider 20-30 de minute, timp necesar pentru a ne apuca de pregatirea umpluturii,asa: crema de brinza se mixeaza ,apoi se pune mierea.Se mixeaza,in continuare.
Apoi,se bate frisca,separat.Se lasa,putin,pina pregatim gelatina.
Gelatina se inmoaie in apa rece(cca 5-6 linguri,sa cuprinda gelatina); dupa ce s-a dizolvat se pune pe foc cat se se infierbinte,sa nu fiarba.Gelatina,daca fierbe,isi pierde proprietatile.
Se lasa cateva secunde,sa se raceasca,putin,sa nu o folosim fierbinte.Se amesteca in crema de branza, apoi se adauga frisca .Aceasta operatiune se va face manual nu cu ajutorul robotului de bucatarie sau mixerului. Aceasta crema se va adauga peste blatul de biscuiti de la frigirer si se va lasa cel putin 2 ore in frigider .
Apoi,se rade,putina ciocolata.Peste ciocolata rasa se pune putina glazura de cacao.
Asa am facut eu.Se poate orna,dupa placerea fiecaruia.
Se lasa,iar,in frigider,cel putin o ora.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii