autor:

» » Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 200 g unt, * 2 cani faina, * 500 ml apa, * 1 lingurita de sare, * 6 oua, * Pentru crema:, * 2 plicuri Crem Ole, * 500 ml frisca lichida, * 300 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere.



Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.

Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.



Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.



Dupa ce s-au racit se taie capacele,care se glazureaza cu ciocolata.



Interiorul il umplem cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic (se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • liviu , 26 septembrie 2017

    Se numeste "Choux" (varza - fr.), nu "Choix"(alegere - fr.)

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    si eu prepar la fel!

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 2 cani faina
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 plicuri Crem Ole
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 300 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

liviu

Se numeste "Choux" (varza - fr.), nu "Choix"(alegere - fr.)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si struguri