Ingrediente
ingrediente pt aluatul oparit:, -100ml ulei, -200ml apa(sau lapte), -200g faina, -6 oua, -un praf de sare, crema:, -1000g zahar, 80g faina, -2 oua, 600ml lapte, -1 plic zahar vanilat,200g ciocolata de menaj
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
11 voturi
Mod de preparare
In compozitia racita se adauga pe rand ouale,se incorporeaza pe rand fiecare ou si asa pana se termina ouale;
Cu ajutorul unui pos pt ornat torturi sau cu o lingurita,se ia din aluat,se fac gramajoare de coca,se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament;
Se pot face forme forme rotunde pt choux sau ecleruri
Se coc in cuptorul incalzit ,la foc potrivit,in primele 15 minute nu se recomanda dschiderea cuptorului pt ca n vor creste; se scot din cutor dupa ce s-au rumenit uniform,se lasa sa se raceasca,fara sa fie suprapuse;
Crema :
Ciocolata se pune separat la topit in baie de aburi;
Se pun intr-o cratita toate ingredientele si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,apoi se pune cratita la foc mic,pana crema se ingroasa,amestecand incontinuu; la sfarsit se adauga ciocolata topita si semiracita,punand deoparte cam 30g(cu care se decoreaza chouxurile)
Cu acesta crema vom umple chouxurile,cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita(in cazul acesta le vom taia pe jumatate); Se orneaza cu ciocolata si pofta buna!
P.s. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivit de tare,daca este prea moale se lasa la copt,iar daca este prea tare creste greu;
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Sunt foarte bune si foarte aspectuoase
Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Mie îmi place că le-ai făcut mucuţe, nu ştiu de ce la d-na Irina nu-i plac! Oricum, felicitări la amândouă!
fragolina bianca (Chef de cuisine) , 07 august 2009
Vera, imi pare rau, o fi buna reteta dar rezultatul nu e incurajator. In schimb eclerele facute de silvia sunt super. Bravo! Si eu le fac pt sotul meu. Data viitoare am sa pun si o foto.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2009
Foarte bune,fac si eu mai tot timpul.Doar ca eu pun lapte in loc de apa.