autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Ciambelle- Gogosi italiene

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2019

Ingrediente
500 g faina, 1 plic drojdie uscata, 1 ou, 1/2 lingurita rasa cu sare, 1 lingura zahar, 100 g unt moale, 1 cana cu lapte cald, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare.

In castron se pun faina cernuta, drojdia, ou, sare, zahar, se amesteca bine, adaugand cate putin lapte, iar cand a rezultat un aluat de paine se incepe framantatul prin impaturire, adaugand cate putin unt.

La final se acopera vasul si se lasa la crescut 1h.

Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa infainata, se framanta din nou tot prin impaturire, apoi se face un sul sau doua daca avem aluat mai mult, cu grosimea de 5-6 cm in diametru.

Se imparte sulul in bucati egale, fiecare bucata se framanta din nou cu degetele tot prin impaturire, la final din toate bucatile se fac sfere, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30-40 min.

Dupa ce au crescut si acestea, se ia fiecare sfera, se introduce degetul aratator in mijlocul aluatului si se invarteste cu tot cu aluat pe masa infainata ca sa alunece, astfel se formeaza gaura in mijloc cat doreste fiecare de mare dupa care se pun la prajit in baie de ulei.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie, apoi se transfera pe platou si se pudreaza cu zahar.

Este un proces putin mai complicat decat al gogosilor noastre, dar se merita pentru ca sunt pufoase si au un gust senzational!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambelle- Gogosi italiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt moale
  • 1 cana cu lapte cald
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Miere de albine cu miez de nuca