Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru legume sa fie curatate de coaja, cu exceptia morcovului, doar spalate foarte bine) si apoi fiecare leguma se injumatateste (depinde cat de lunga e) si cu un cutit foarte ascutit se se taie fasii fiecare jumatate (pe lungime, nu pe grosime).
Cepele se curata, rosiile se spala si se taie toate rondele destul de groase ca sa nu se destrame la prajit.
Ardeii se curata de seminte si se taie fasii.
Intr-o tigaie antiaderenta incinsa se prajesc pe rand toate feliile de legume, presarate cu putina sare si piper, si stropite cu putin ulei de masline. Rosiile se prajesc cele din urma pentru ca lasa putin sos.
Carnea de pui am taiat-o bucatele (pulpele le-am dezosat iar la aripioare am eliminat partea mai putin carnoasa) si am condimentat-o cu sare si piper (eu am avut-o tinuta in frigider din ziua precedenta cu tot cu condimentele pe ea).
Am prajit carnea la foc mediu in tigaia unde am prajit legumele si unde a ramas putin sos de la rosiile pe care le-am prajit la urma (fara sa pun ulei). A iesit foarte frageda, gustoasa si aspectuoasa!
Mie imi plac foarte mult legumele gatite in acest fel sau pe gratar! Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii