Cinnamon Rolls-Reteta Laurei Adamache

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cinnamon Rolls-Reteta Laurei Adamache

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita miere
  • 60 gr unt topit si racit
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • un varf cutit sare
  • Pt umplutura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar (alb sau brun)
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamache si mi s-a parut foarte simpla si delicioasa.Am incercat-o si a iesit foarte bine,datorita faptului ca instructiunile descrise de Laura sunt foarte bine explicate.Am modificat totusi un pic gramajul anumitor ingrediente(faina,unt).In rest am urmat instructiunile Laurei.

Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei in care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu o lingurita de miere. Adaugam si restul ingredientelor si incepem sa framantam. Cand aluatul a capapatat consistenta, adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem o biluta elastica si compacta. Lasam aluatul la crescut 1 ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Dupa perioada de dospire, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm pe suprafata de lucru infainata . Intindem pe toata suprafata foii untul amestecat cu zaharul si scortisoara si rulam foaia pe lungime. Ca sa nu deformam rotitele cand le taiem, putem folosi in loc de cutit o ata mai grosuta pe care o bagam sub rulou si tragem hotarat capetele atei in sens contrar ( ca atunci cand facem un nod la sireturi).

Punem rotitele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 30 minute sa creasca dupa care le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute sau pana vedeti ca se coloreaza frumos.

Se lasa sa se raceasca sau se pot manca imediat.Eu le-am servit cu un pahar de lapte indulcit cu miere de albine.

Imi cer scuze pentru faptul ca am indraznit sa "fur" fraze intregi din reteta Laurei.(sper sa-mi fie permis).Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise