autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
300 gr zahar, 125 ml apa, 300 gr lapte praf, 50 gr cacao, 150 gr unt, 100 gr alune de padure prajite, esenta de migadale sau rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

1. Punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul mai gros si fierbem pana devine un sirop gros putin mai subtire decat mierea.
2. Adaugam cacao, mai dam in cateva clocote dupa care oprim focul, adaugam untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet.
3. Adaugam esenta de migdale si treptat laptele praf. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.
4. Ungem cu unt un vas Yena de dimensiuni aproximative 28x18 cm si apoi turnam compozitia netezand-o cu o spatula.
5. Infingem in ciocolata alunele de padure, netezind apoi cu spatula, acoperim vasul cu o folie si dam la rece pentru cateva ore.Taiem patratele si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

37 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

2 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii

  • Augusta Sim , 30 martie 2015

    Mierea nu devine toxica la temperaturi peste 40 de grade, ci doar isi pierde proprietatile.

  • Augusta Sim , 12 iulie 2014

    Eu fierb apa cu zaharul timp de 6 minute, apoi adaug cacaua si mai fierb 3 minute, apoi untul si las pe foc pana se topeste si abia apoi iau compozitia de pe foc si adaug nuci sau alune, stafide si laptele praf. Reteta mea e aceasta: 200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, un unt, 500 g lapte praf. Asa am facut dintotdeauna si iese excelenta ciocolata.

  • Augusta Sim , 12 iulie 2014

    E la fel de delicioasa si cu nuca prajita si stafide.

    • Petru Ioan

      Petru Ioan (Chef de cuisine) , 12 iunie 2014

      hmmmmmm bun ...... prea ca la mama acasa :))

    • Alina-Veronica Piftor , 30 ianuarie 2014

      Eu fierb apa cu zaharul timp de 6 minute, apoi adaug cacaua si mai fierb 3 minute, apoi untul si las pe foc pana se topeste si abia apoi iau compozitia de pe foc si adaug nuci sau alune, stafide si laptele praf. Reteta mea e aceasta: 200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, un unt, 500 g lapte praf. Asa am facut dintotdeauna si iese excelenta ciocolata.

    • Tacea Mioara , 06 decembrie 2013

      foarte buna

    • Doci Ancuta Ramona , 05 septembrie 2013

      yammy yammy

    • Ghertic Mihaela , 05 septembrie 2013

      mmmmmmm...spectacoll! e buna rau!

    • Sinziana Maxim , 05 septembrie 2013

      Cu miere in loc de zahar nu iese bine?

    • Ariana Ramona Rosu , 30 august 2013

      Eu fierb apa cu zaharul timp de 6 minute, apoi adaug cacaua si mai fierb 3 minute, apoi untul si las pe foc pana se topeste si abia apoi iau compozitia de pe foc si adaug nuci sau alune, stafide si laptele praf. Reteta mea e aceasta: 200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, un unt, 500 g lapte praf. Asa am facut dintotdeauna si iese excelenta ciocolata.

    • Ramona Goia , 30 august 2013

      arata foarte bine, am sa o incerc si eu in acest week-end. Multumesc pentru reteta.

    • Enna , 26 iulie 2013

      Cateva mici-mari observatii: zaharul see you apa se fierb DOAR PANA SE DIZOLVA ZAHARUL, nu pana se face ca mierea compozitia pentru ca riscati ca apa sa se evapore si sa va iasa compozitia ca piatra. Lasati pe foc MIC 5 minute apoi luati de pe foc si adaugati untul, nu cacao. Cacao se adauga doar dupa laptele praf...

    • Annelise Cz , 26 iulie 2013

      Cateva mici-mari observatii: zaharul see you apa se fierb DOAR PANA SE DIZOLVA ZAHARUL, nu pana se face ca mierea compozitia pentru ca riscati ca apa sa se evapore si sa va iasa compozitia ca piatra. Lasati pe foc MIC 5 minute apoi luati de pe foc si adaugati untul, nu cacao. Cacao se adauga doar dupa laptele praf...

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Felicitari !!! Un deliciu, mai ales cu alune de padure. Fotografiile sunt elocvente.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Mie-mi place ffff mult, dar n-am mai facut de multa vreme. Mi-ai dat o idee. Arata fff bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      foarte buna si poza foarte reusita !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Astfel de poze sunt interzise pentru pofticiosi ca mine :( O minunatie!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Intr-adevar o reteta delicioasa ,iar prezentarea pe masura...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Foarte buna si foarte frumoasa si prezentarea. :)

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      arata foarte bine ,vrem si noi o portie!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Vin si eu la o portie ca tare fain mai arata.... Si vad ca are si alune de padure. Minunata!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      wawwww! E o nebunie. Imi place foarte mult, mai ales cu alune de padure

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Este delicioasa si unul din dulciurile mele preferate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      ce reusita este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 300 gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 150 gr unt
  • 100 gr alune de padure prajite
  • esenta de migadale sau rom

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

47 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Petru Ioan (Chef de cuisine)

hmmmmmm bun ...... prea ca la mama acasa :))

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu ciocolata si alune