Intr-o cratita se pune untul,zaharul,apa si zeama de lamiie.Se pune(cratita) pe aburi,mestecind tot timpul,pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc,putin si se adauga laptele praf si cacaua(NEAPARAT cernute), migdalele si cojile de portocale.
Se pune,iar pe aburi,se amesteca f.bine;se lasa pe aburi,doar sa se infierbinte.Pe urma,se ia de pe aburi si se pune vanilia si esenta de rom;daca doriti o aroma ,mai puternica de portocala,se pune niste esenta de portocale.Se amesteca f.bine(aveti grija:compozitie e putin tare),apoi se pune intr-o tava de cca
30/30 cm,unsa cu unt,cu grosime de cca 1,5 cm.
In tava,ciocolata se preseaza si se netezeste,cu mina.
Eu,n-am avut,asa ca am folosit 2 tavi.Una de cca 25/18 cm si cealalta de cca 19/12 cm.
Apoi,se pune in frigider.Se lasa cam 24 de ore.Dupa aceea,se taie(de preferat cu un cutit fierbinte;infierbintam cutitul,in apa fierbinte),in bucatele de cca 2,5/2,5.
Timpului de preparare,nu adaug timpul de racire.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii