Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Ingrediente

  • Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:
  • 400 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • 150 g unt (margarina pt cea de post)
  • 500 g lapte praf cernut
  • 80 g cacao cernuta
  • 1 lingurita de cafea instanta (optional)
  • cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti)
  • 100 g stafide inmuitate in esenta de rom
  • 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie
  • 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Mod de preparare

Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie de copt sau foaie de aluminiu.

1.Aapa si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se lasa la fiert la foc mediu, pana acesta incepe sa clocoteasca si se formeaza un sirop usor vascos.

De la clocotit se mai lasa cca. 10 min. si cu lingura se verifica daca siropul este legat. Siropul este legat atunci cand din lingura se scurge siropul sub forma unui fir de ata.

2.Se da cratita de pe foc si se incorporeaza untul taiat in prealabil cubulete.

3. Dupa topirea completa a untului se pun laptelui praf, cacaua si cafeaua instante (optional).

Atentie la incorporarea lor: trebuie amestecat foarte bine pentru a nu ramane urme de lapte praf sau cacao neincorporate.

4. Dupa incorporarea completa de lapte si cacao se incorporeaza stafidele scurse si esentele (dupa preferinte).

5. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se trece aluatul (asa trebuie sa fie consistenta ciocolatei) in tava pregatita si cu o spatula inmuiata in putin ulei se intinde intr-un strat uniform.

6. La final se presara uniform miejii de nuca si se da la rece pentru cel putin 3 ore (sau mai bine peste noapte).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise