Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa cu nuca

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 250 g lapte praf
  • esenta de rom
  • 150 g miez nuca

Mod de preparare

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare. Pentru mine ciocolata de casa este una din prajiturile cu " gustul copilariei", este un desert foarte simplu, economic si mereu bine primit de copii si chiar de adulti. Sa trecem acum la modul de preparare..!Apa si cu zaharul le vom pune la fiert intr-o cratita si le vom lasa pana se formeaza un sirop, iar la suprafata lui va aparea putina spuma si siropul va incepe sa se ingroase putin. Il vom da deoparte sa se racesca putin, apoi vom adauga untul. Amestecam foarte bine pana compozitia se omogenizeaza perfect. Separat, vom amesteca laptele praf cu pudra de cacao, apoi o vom turna treptat in sirop, amestecand permanent ca sa nu se faca cocoloase.Vom adauga esenta de rom dupa gust si miezul de nuca, care a fost in prealabil prajit putin in cuptor si taiat in bucati mai mari. Amestecam totul bine, iar compozitia de ciocolata obtinuta o vom turna in tava care a fost tapetata cu hartie de copt. Mai intai vom turna jumatate din cantitate de ciocolata peste care vom presara uniform nuca taiata, pe intreaga suprafata a tavii, iar deasupra vom turna cealalta jumatate de ciocolata. Nivelam suprafata cat mai uniform, ca in final ciocolata noastra sa aiba un aspect cat mai frumos. Daca dorim ca ciocolata noastra sa aiba o grosime mai mare vom folosi o tava cu dimensiuni mai mici si invers. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 26x34cm. Dupa ce am terminat o vom da la frigider sa se intareasca, iar dupa ce s-a intarit complet o vom portiona dupa preferintele noastre. Am obtinut o ciocolata gustoasa, aromata si in acelasi timp sanatoasa. Eu am folosit nuci, dar voi puteti folosi, alune de pamant, stafide, merisoare, nuca de cocos...etc.

Va doresc

Pofta buna!

Specific: Romania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise