Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ingrediente

  • 1 cană (200-250 ml) de apă
  • 1000 g zahar
  • 7 linguri cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 250 g margarină /unt
  • 500 g lapte praf
  • Opţional:fructe uscate, fulgi etc.

Mod de preparare

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină (sau unt). Se amestecă până se topeşte margarina.

Se ia de pe foc si se adaugă 500 g lapte praf amestecat bine cu cacaua(amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se unge o tava cu margarina(sau unt), se toarnă ciocolata şi se pune la rece. După câteva ore se verifică dacă s-a închegat şi se taie că altfel se prea întăreşte şi e mai greu.

Eu am pus în tavă biscuiţi şi pe la mijloc nişte dulceaţă de coacăze, dar iese puţin moale la mijloc. Încercaţi simplu prima dată şi apoi puteţi face variaţiuni. Iese tare, nu-s probleme.

Se pot pune in compoziţie nuci mărunţite şi prăjite,alune,stafide, fructe uscate(caise) etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise