Ciolan afumat pe pat de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciolan afumat pe pat de legume

Ingrediente

  • - Două ciolane de porc, afumate
  • - Doi cartofi potirviți, o țelină, un morcov, o sfeclă roșie, eventual o conopidă
  • - Condimente uscate (mentă, cimbru, busuioc)
  • - 50 ml ulei
  • - 150-200 ml vin roșu
  • - Pătrunjel verde, mărar verde
  • - O căpățnă de usturoi
  • Pentru sos (eventual)
  • - O conservă de roșii în bulion
  • - O conservă de ardei kapia copți
  • - O lingurăță de miere
  • - Un ardei iute uscat sau verde
  • - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Mod de preparare

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut!

Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!

Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă...

Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.

Adaug un pic de apă și puțin ulei. Pun totul la cuptor, cu capac!

Verific din când în când. Când începe să se coacă bine, las vasul fără capac vreo 10 minute, pun vin și acopăr din nou!

Când este gata, scot vasul și pun usturoi crud în vasul dacic! Se spune că usturoiul crud este flăcău! Adaug mărar și pătrunjel verde, tocat.

Sosul

De obicei fac și un sos la ciolanele astea. Folosesc pentru asta roșii coapte pe grătar sau la aragaz, sau, iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți în același mod. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad pe foc un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță de miere, un ardei iute uscat, piperul, mărar și pătrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise