Ciolan rasol cu friganele

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciolan rasol cu friganele

Ingrediente

  • 1 ciolan crud de aproximativ 1 kg
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 g telina
  • 300 g ciuperci pleurotus si/sau champignon
  • 1 dovlecel de aproximativ 300 g
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 6-8 linguri de faina
  • 1 lingura pesmet (optional)
  • sare, piper, 1 lingurita concentrat de ciuperci
  • curry, paprika
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva masline
  • frunze de salata verde, cateva fire de marar, patrunjel

Mod de preparare

Se pune jambonul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina si se mai lasa la fiert mic, cu capac, 80-90 minute (in oala de fiert sub presiune 30-40 minute).

Intre timp preparati friganelele de ciuperci cu dovlecel:

Se spala bine si se toaca marunt ciupercile, dovlecelul si ardeiul gras (pastrati cateva feliute pentru decor). Puneti-le intr-un castron, adaugati ouale, verdeata tocata, condimentele si amestecati cu 6 linguri faina (si lingura de pesmet).

Intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul, puneti cu o lingura friganelele si aplatizati-le foarte putin. Cand se prajesc pe o parte (dupa 4-5 minute) se intorc si se mai lasa 3-4 minute. Se scot pe hartie absorbanta. Daca intre timp amestecul devine prea zemos, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Procedati astfel pana se termina compozitia (aproximativ 20-25 de friganele).

Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se condimenteaza cu curry, paprika, se portioneaza si se aranjeaza pe farfurii cu friganele, condimentati si decorati cu frunze de salata, bucatele de ardei gras, masline si feliute de usturoi.

Cu zeama ramasa de la ciolan puteti prepara o ciorba delicioasa.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise