Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume

Ingrediente

  • 1 ciolan crud de aproximatix 1 kg
  • 150 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 100 g telina
  • 4-5 ciuperci champignon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 rosii mici de decor
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 castravete acru
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper, curry

Mod de preparare

Se pune ciolanul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga 1 ceapa, 1 morcov, pastarnacul, jumatate de dovlecel, telina si concentratul de pui.legume si se mai lasa la fiert la foc mic, cu capac, 80-90 minute (in oala de fiert sub presiune 30-40 minute). Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se condimenteaza cu curry, paprika si se portioneaza.

Intre timp puneti la calit intr-o cratita in ulei morcovul ramas taiat cubulete mici, 1 ceapa taiata solzisori, ciupercile spalate si taiate fin si cateva cubulete de dovlecel. Adaugati concentratul de ciuperci, orezul si dupa 2-3 minute adaugati 1 litru din supa in care a fiert ciolanul. Cand se umfla putin orezul, adaugati patrunjel tocat si daca mai trebuie supa de la ciolan, dregeti gustul de sare, piper, curry. Stingeti focul dupa 15 minute si lasati cratita acoperita cu capac pentru ca orezul se va mai umfla.

Asezati pe farfurii gramajoare de orez (cu o cescuta sau cu un castronel), deasupra bucati de ciolan portionat si garnisiti cu felii de morcov, dovlecel, ardei iute rosu, castravete acru, frunze de patrunjel si stropiti cu putina zeama de la ciolan.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise