Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • ~500 g carne tocata (porc si vita)
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana rosii pasate
  • ~500 ml bors proaspat (in functie de cat de acru este borsul si cum va place)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare. Cu mainile umezite am format perisoarele si le-am pus in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Am adaugat cca 4 litri de apa.

Am conectat aparatul la sursa de curent si am setat functia Soup pentru 15 minute. Am inchis capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

Am procedat astfel pentru ca mie personal nu-mi plac zdrentele care se formeaza de la carne in timpul fierberii.

Se apasa butonul Start/Stop si, cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie, se roteste supapa de aburi catre deschis. Pentru a evita orice situatie neplacuta puneti si o manusa de bucatarie. Dupa ce s-a eliberat tot aburul, se deschide capacul.

Am adaugat legumele tocate, am pus din nou capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

Legumele se pot cali inainte intr-o tigaie cu putin ulei, dar noi preferam varianta fara calire.

Am setat functia SOUP pentru 40 de minute, presiune HIGH. Dupa 30 de minute, am urmat aceeasi pasi, am rotit supapa catre pozitia deschis, am lasat sa se elibereze aburul si am deschis capacul aparatului Multicooker Crock-Pot Express. Am turnat borsul fierbinte, adus la punctul de fierbere, si am pus capacul. L-am blocat, am inchis si supapa si am lasat sa fiarba pana s-a terminat timpul setat. Cand a fost gata am apasat butonul START/STOP. Am deschis iar supapa de abur sa se elibereze si am indepartat capacul.

Am presarat patrunjelul verde tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise