CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
CIORBA CU PERISOARE   SI  ZEAMA DE VARZA

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc tocata
  • 1
  • 5 l apa
  • o ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • o felie de telina
  • ardei gras colorat sau pasta de ardei
  • o lingurita de cimbru uscat si pisat
  • una sau doua cani zeama de varza(dupa gust)
  • leustean
  • sare si piper.

Mod de preparare

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel compozitia devine pufoasa, fara a fi nevoie sa adaugam ou. Framantati bine!

In carne adaugam sare, piper, cimbrul, putina ceapa tocata fin si putin leustean tocat. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o cratita punem apa sa fiarba impreuna cu ceapa taiata. O lasam sa dea cateva clocote, apoi, cu palmele umezite in apa, formam perisoarele si le punem treptat in cratita cu apa fiarta. Cand acestea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul dat pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete. Zarzavatul se pune la sfarsitul fierberii, deoarece acesta fiind ras fierbe foarte repede.

Cand ciorba este gata adaugam treptat zeama de varza, pe care o punem separat sa dea cateva clocote si o spumuim.

Se potriveste de sare si piper (atentie la sare pt ca avem zeama de moare), adaugam leusteanul tocat si o luam de pe foc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise