Ciorba de burta

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta

Ingrediente

  • Pt. o oala de 8 -10 kg
  • -2-3 bucati oase de vita, preferabil cu maduva cat sa incapa pe fundul oalei
  • -2-3 kg burta de vita- preferabil prefiarta congelata, fideluta.
  • -1,5-2 Kg smantana
  • -10 galbenusuri de ou
  • -2 morcovi potriviti
  • -2 cepe potrivite
  • -3 capatani usturoi
  • -1 bucata telina potrivita
  • -3-4 felii gogosari culoare rosie in otet
  • -1 pahar de vin mic otet
  • -1 pahar tuica ulei

Mod de preparare

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru preparat ciorba se dau la fiert, oala va fi aproape plina cu apa.

Cand a inceput sa scada un pic se pun: cepele, 1 morcov, telina si usturoiul curatat, toate intregi

Cand au fiert legumele, se scot si se adauga burta de vita (decongelata din timp)

Dupa ce a scazut aproape jumatate si zeama devine consistenta si un pic lipicioasa ( aproape ca la piftie) se va scoate si oasele si se va adauga morcovul ramas dat prin razatoare si usturoiul pisat, dupa ce in prealabil au fost calite in ulei si stinse cu o lingura de otet si un polonic de zeama.

Cand sant aproape fierte se adauga gogosarul rosu taiat cubulete, pentru desing.

Cand au fiert legumele calite se da focul incet, se lasa sa se potoleasca din fiert zeama si se va turna smantana, dupa ce in prealabil a fost amestecata cu galbenusurile de ou, otetul ramas si doua polonice de zeama din oala.

Amestecul de smantana se va turna usor si se va amesteca continuu pana va fi adaugata toata

Se mai lasa cca. 5-10 minute, timp in care se potriveste de sare, dupa care se ia de pe foc.

Se serveste calda, cu mujdei de usturoi, otet, piper si ardei iute

Daca este necesar in timpul fierberii se poate se poate spumuii sau adauga apa calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise