Ciorba de burta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 2 kg burta vita,
  • un os de vita fara carne,
  • 8 oua,
  • 700 gr smantana,
  • 3 - 4 cepe potrivite,
  • 700 gr morcov,
  • 1 - 2 ardei gras rosu,
  • sare,
  • piper,
  • usturoi,
  • ulei,
  • otet.

Mod de preparare

Burta se pune la fiert in apa rece si se lasa pana da in clocot de 2-3 ori si i se schimba apa. Se pun 7-8 litri de apa, burta, osul, apoi se adauga legumele (mai oprim 2 morcovi) sare si se lasa sa fiarba pana ce burta este bine fiarta (eu incerc cu unghia daca intra unghia in ea atunci inseamna ca este fiarta). Separat se dau cei 2 morcovi prin razatoarea mica si se caleste in 100 ml ulei se adauga un polonic de apa apoi se pune in oala peste burta. Dupa ce s-a fiert burta o scoatem si o taiem fasii de un cm latime si 2-3 cm lungime lungime.Intr-un castron mai voluminos batem ouale, adaugam 500 gr smantana si luam 2-3 polonice din zeama de ciorba si amestecam sa nu se branzeasca smantana. Zeama se strecoara pentru a indeparta legumele si punem peste ia granula si amestecul de smantana si ou putin cate putin sa nu se strice. Mai adaugam putina sare daca mai este cazul, mujdei de usturoi, piper si cateva picaturi de otet. Se serveste calda cu ardei iute langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise