Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma o spuma abundenta care o albeste, o curata si scoate mirosul. Se spala bine si se pune la fiert in 5 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 1 ora la foc mic.
Intre timp se curata legumele si se pun la fiert intregi peste burta impreuna cu frunzele de telina taiate bucati. Dupa inca 30 minute stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Strecurati zeama si apoi tocati marunt legumele, iar burta o taiati fideluta foarte subtire. (vezi video)
Adaugati legumele si burta peste zeama strecurata si puneti din nou la fiert la foc mic inca 30 minute.
Separat puneti la fiert borsul sa dea 2-3 clocote si adaugati-l peste ciorba impreuna cu concentratul. Dregeti gustul de sare, piper, eventual si putin zahar (cine doreste), leustean tocat.
In supiera amestecati smantana cu galbenusul, putin otet, pana se omogenizeaza bine, apoi puneti ciorba.
Garnisiti cu frunzulite de leustean. Cine doreste o mai poate acri la masa cu otet, mai poate adauga smantana si ardei iute.
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii