Ciorba de burta a la Doina

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta a la Doina

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg burta de vita
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 50 g telina
  • cateva frunze de telina cu codite
  • 1 legatura leustean
  • 2 litri bors
  • 4-5 lingurite bicarbonat
  • 50 ml otet
  • 2 cuburi/lingurite concentrat vita
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri smantana
  • sare, piper, zahar dupa gust

Mod de preparare

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma o spuma abundenta care o albeste, o curata si scoate mirosul. Se spala bine si se pune la fiert in 5 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 1 ora la foc mic.

Intre timp se curata legumele si se pun la fiert intregi peste burta impreuna cu frunzele de telina taiate bucati. Dupa inca 30 minute stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Strecurati zeama si apoi tocati marunt legumele, iar burta o taiati fideluta foarte subtire. (vezi video)

Adaugati legumele si burta peste zeama strecurata si puneti din nou la fiert la foc mic inca 30 minute.

Separat puneti la fiert borsul sa dea 2-3 clocote si adaugati-l peste ciorba impreuna cu concentratul. Dregeti gustul de sare, piper, eventual si putin zahar (cine doreste), leustean tocat.

In supiera amestecati smantana cu galbenusul, putin otet, pana se omogenizeaza bine, apoi puneti ciorba.

Garnisiti cu frunzulite de leustean. Cine doreste o mai poate acri la masa cu otet, mai poate adauga smantana si ardei iute.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise