Ciorba de cartofi cu scarita

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ciorba de cartofi cu scarita

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 linguri zarzavat
  • 2 linguri pasta rosii de casa
  • patrunjel verde
  • 1 scarita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 cana si jumatate bors
  • 5 linguri cu varf smantana

Mod de preparare

Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.

Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.

O fierbem cam 25 de minute.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.

Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.

Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.

Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise