Ciorba de cartofi cu scarita

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ciorba de cartofi cu scarita

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 linguri zarzavat
  • 2 linguri pasta rosii de casa
  • patrunjel verde
  • 1 scarita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 cana si jumatate bors
  • 5 linguri cu varf smantana

Mod de preparare

Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.

Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.

O fierbem cam 25 de minute.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.

Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.

Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.

Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor