autor:

Fara foto

» » Retete de post

Ciorba de fasole

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
1 kg fasole, 1 legatura ceapa verde, 1 ardei gras, 2 rosii crude sau in bulion, 100 ml ulei, 1 legatura leustean, 1 morcov, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Fasolea se tine la inmuiat in apa rece minim 3 ore. Se scurge si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot, se ia de pe foc, se scurge si se pune din nou la fiert in apa clocotita. Acest procedeu se repeta de trei ori. A treia oara se pune la fiert in cca 6 L apa clocotita, iar dupa o ora se adauga ceapa tocata marunt, morcovul ras sau taiat rondele, rosiile decojite si taiate marunt, uleiul, sarea, piperul, si ardeiul taiat fin. Se mai lasa sa fiarba cca 1/2 ora, iar cu 2 minute inainte de a o lua de pe foc, se adauga leusteanul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de fasole

Ciorba de fasole

Moi fasolea cateva ore, fierb cate 5 minute in 3-4 ape, apoi le fierb 20 minute in oala sub presiune,

89 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Afumatura se parleste daca mai trebuie,

77 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    satioasa si gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Mmmm, o bunatate.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Si eu fac ciorba de fasole dar las fasolea o noapte la muiat si pe urma o fierb 30 de minute in oala minune si scurteaza timpul.Dar ciorba ta e minunata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Alina asa fac si eu ciorbita, fara afumatura. Totusi mi se pare un pic cam mult 100 ml ulei...eu nu pun deloc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii crude sau in bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 morcov
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

28 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

14 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

6 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

satioasa si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de sfecla de post
Cookie Settings