autor:

husni

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE BOABE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
-150-200 grame de fasole boabe, -2 cepe, 150 g,amindoua), -morcov,telina(cca 150 g), -1/2 ardei(orice culoare), -1-2 rosii, -1 lingurita cimbru uscat, -leustean, -vegeta, -sare, -zeama de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 8h

44 voturi

Mod de preparare

Fasolea,curatata de impuritati,se pune in apa rece;se lasa peste noapte.
A 2-a zi se spala,in citeva ape si se pune la fiert,tot cu apa rece,cu o ceapa intreaga;cind fierbe se pune cam 3/4 lingurita sare.Se lasa la foc mic,semiacoperita,cam 45 minute;se scoate (si se arunca)ceapa intreaga.
Cealalta ceapa(cca70 g)se taie f.marunt;morcovul(cca 70 g)si cca 1/4 telina,se rad pe razatoarea mare.
Ceapa(astfel taiata) si morcovul(ras)si telina(rasa),se prajesc putin,se pun peste fasole.Se fierb toate impreuna,pina ce totul e fiert(dar nu flescait);se pun,acum,ardeiul si rosiile(fara coaja)taiate felii subtiri).Se mai pune cimbrul,niste frunze de leustean tocate,cca 1 lingurita vegeta.Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute;se potriveste de sare;se stinge focul si se pune zeama de lamiie,dupa gust.
Se serveste ca atare,sau cu smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE BOABE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca

5 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ion (Maestru bucatar):

    revin cu concluzia...ciorbita a iesit...buna,din spusele sotiei!!!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ion (Maestru bucatar) , 01 aprilie 2012

    amu pregatesc ciorbitza de fasole.sper sa iasa...ca sunt novice!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Foarte buna, noua ne place tare de tot.

Dificultate

Redusa

Timp

8h

44 voturi

Ingrediente

  • -150-200 grame de fasole boabe
  • -2 cepe, 150 g,amindoua)
  • -morcov,telina(cca 150 g)
  • -1/2 ardei(orice culoare)
  • -1-2 rosii
  • -1 lingurita cimbru uscat
  • -leustean
  • -vegeta
  • -sare
  • -zeama de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ion (Maestru bucatar)

amu pregatesc ciorbitza de fasole.sper sa iasa...ca sunt novice!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

100 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda