In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa la inmuiat in apa, schimband apa de 2-3 ori. Bineinteles fasolea trebuie intai curatata de impuritati si boabe stricate si spalata foarte bine.
Fasolea se pune la fiert intr-un litru de apa; cand fierbe va rezulta o apa galbena pe care o vom arunca. Clatim din nou fasolea si o punem la fiert cu 3-4 litri de apa.
Morcovul si pastarnacul se taie in bucati mai mari si se adauga peste fasole.
Ceapa si ardeiul se toaca, se calesc in aprox. 50 ml ulei si se adauga in oala dupa aproximativ 1 ora si lasam sa fiarba in continuare.
Intre timp verificam din cand in cand bobul de fasole. Cand este aproape fiert adaugam zarzavatul.
Se mai lasa la foc inca 30 de minute. Daca apa a scazut prea mult mai completam cu apa clocotita. Atentie! Nu puneti apa rece!
Se potriveste de sare, adaugam mararul si leusteanul tocat si este gata de servit.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii