Ciorba de Fasole in Paine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Fasole in Paine

Ingrediente

  • Ingrediente: 500 gr de fasole alba
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac / 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras potivit
  • 2 rosii, patrunjel dupa gust
  • 200 gr de kaizer
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare / piper / boia / ulei
  • 2 painici negre potrivite sau chifle
  • Sos de tomate(bulion)

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se ulei se continua fierberea. Separat se curata, spala si toaca marunt legumele: ceapa, ardeiul si usturoiul se rade morcovul si pastarnacul pe razatoarea mica. Alaturi se taie feliute subtiri de kaizer si se caleste impreuna cu zarzavatul, se sareaza, pipereaza si se lasa pana se inmoaie legumele. Dupa ce legumele si kaizerul s-au calit se trec in oala unde fierbe fasolea, continuandu-se fierberea, se gusta din cand in cand, pentru a potrivi gustul cu sare, piper, boia si cimbru. Se adauga bulion sau sos de tomate dupa preferinta si gust.

Timpul efectiv de fierbere daca fasolea este proaspata si se lasa la inmuiat de seara ar trebui sa fie 1 – 1 ½ ore.

Pentru servire cat mai traditionala ciorba de fasole se pune intr-o chifla sau intr-o painica neagra care a fost ori taiata in doua jumatati egale ori s-a taiat un capacel din partea de sus a painii pe unde se scoate miezul de paine, lasandu-se cam, 1-1.5 cm in partea de jos a painii, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie foarte repede, dupa care aceasta se va umple cu ciorba de fasole se poate adauga patrunjel tocat daca se doreste, eu nu am adaugat.

Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet(otet balsamic).

O mancare traditionala romaneasca care incanta prin gust, simplitate si autenticitate.

Pofta Buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise