Reteta postata pe: 14 septembrie 2009
Ingrediente
1 ciolan afumat, 500 g fasole boabe rosii, 2 morcovi, 2 cepe rosii, 1 pastarnac, 1 buc telina mai mica, 2 ardei grasi (1 rasu si 1 galben), 3 rosii proaspete, 1 legatura leustean, cateva fire de tarhon, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se pune la fiert pana incepe oala sa fluiere. Apoi se adauga fasolea (care se lasa peste noapte la innmuiat sau se opareste in 3 ape) si zarzavatul tocat marunt.Se condimenteaza dupa gust. Se mai lasa pe foc pana este apropae fiarta fasolea, apoi se adauga rosiile date pe razatoare (daca folositi oala sub presiune reduceti mult timpul de fiebere).
Se mai lasa pana rosiile sunt facute. Se adauga leusteanul si tarhonul. Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie coapta sau muraturi.Dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Mmmmmmmm ce bunatate,cred ca a iesit o bunatate,superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.