Ciorba de gaina

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gaina

Ingrediente

  • 1 gaina (de la tara)
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof mare (eu am folosit cartofi cu diametrul de 2 cm)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 0,7 litri bors
  • 80 gr paste fainoase
  • 2 cuburi delicat gaina
  • piper

Mod de preparare

Se curata, spala gaina, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 5 litri timp de 3 ore (se pot pune in cratita si cat mai multe tacamuri de inox pentru a fierbe mai repede). In timpul fierberii se indeparteaza spuma.

Se spala si se taie legumele astfel:

- ardeiul si gogosarul se taie fidea

- cartoful se taie cubulete

- morcovul se taie semirondele subtiri

- verdeata se toaca cu un cutit

Dupa 2 ore de fiert se agauga cepele intregi (fara coaja), iar cand incep sa se desfaca se scot si se scurg si se adauga in cratita legumele si verdeata, mai putin cartoful.

Cand sa fiert morcovul se adauga piperul, sare, cuburile delicat, cartofii si pastele, iar cand da in clocot se toarna borsul si eventual se completeaza cu apa, si se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii.

Dupa ce ati oprit focul presarati patrunjel verde deasupra si pune-ti capacul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise