Ciorba de legume cu orez

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume cu orez

Ingrediente

  • 1 punga cu mixt de legume congelate
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri rase de orez
  • 1 cutie rosii cu pulpa
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 3 lingurite rase de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 25 g de unt
  • 1 ou
  • 200 ml lapte dulce
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • 1-2 lingurite de bors magic sau 1/2 lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare

Se decongeleaza legumele, se pun intr-o strecuratoare si se clatesc sub un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa si o tocam fin. In oala in care preparam ciorba, punem uleiul, sarea, ceapa si cubul de unt si le sotam putin pana cand ceapa devine moale si usor galbena. Punem apoi legumele peste ceapa si le lasam si pe ele sa se rumeneasca 1- 2 minute pentru a li se intensifica aroma. Stingem totul cu 2 litri de apa calda si lasam sa fiarba toata compozitia 20-30 de minute, la foc mediu.

Alegem orezul sa nu contina impuritati, il spalam in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa curata, cat sa il acopere.

Scoatem rosiile intr-un bol mic, taiem rosiile intregi in bucati mai mici, amestecam totul cu putina apa rece, zaharul si condimentele din ierburi.

Dupa 20-30 de minute de fierbere a compozitiei din oala, adaugam orezul si lasam sa fiarba impreuna 10 minute, apoi turnam rosiile, borsul magic si condimentele din ierburi si le lasam sa mai clocoteasca inca 10 minute. Tragem oala de pe foc si o lasam sa se odihneasca 5-10 minute.

Intre timp spargem oul si separam albusul de galbenus. Frecam galbenusul intr-un bol cu o lingura de apa rece, apoi adaugam peste el laptele dulce. Dregem ciorba astfel: peste laptele cu galbenus turnam treptat din zeama calda din oala si omogenizam, apoi punem tot amestecul din bol peste compozitia din oala si amestecam sa se distribuie peste tot. Punem capacul si o lasam sa se aseze 5-10 minute, dupa care o putem servi. Daca dorim, mai putem adauga la servire smantana dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise