Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de legume cu perisoare

Ingrediente

  • -2 cartofi
  • -2 morcovi
  • -1 patrunjel
  • -1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)
  • -5 bucati varza de bruxelles
  • -1 ceapa
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -50 ml pasta de rosii
  • -patrunjel verde
  • Pt perisoare:
  • -200 gr de carne
  • -1 ou
  • -100 gr orez
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita nucsoara
  • -zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Legumele le spalam si curatam bine.

Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).

Ceapa o taiem cat mai marunt.

Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.

Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el: ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.

Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba.

Pana cand incepe sa fiarba putem pregati perisoarele.

Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin orez).

Cand am omogenizat bine totul, formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.

Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.

Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.

Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt.

Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise