Ciorba de legume cu taitei din omleta

Reteta de ciorba de legume cu taitei din omleta. Ciorba de legume cu taitei din omleta, reteta simpla, gustoasa si sanatoasa.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume cu taitei din omleta

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei rosu
  • o mana de fasole pastai
  • 300-400 g cartofi noi
  • o bucata de telina
  • o jumatate de pastarnac
  • o salata verde micuta
  • 300 g rosii cuburi in suc propriu
  • Pentru omleta
  • 3 oua
  • sare
  • 7-8 linguri de ulei
  • bors de casa sau zeama de lamaie pentru acrit
  • o legatura de leustean

Mod de preparare

Una dintre mancarurile mele preferate pregatite de mama este reteta de ciorba de legume cu taitei din omleta. Este cea mai buna ciorba pregatita cu legume proaspete, abia culese din gradina si taitei lati din omleta. O fac mereu cu drag, ne place tuturor si este deosebit de gustoasa si sanatoasa.

Incingem 5-6 linguri de ulei in oala in care vom face ciorba si calim legumele spalate si tocate, la foc mic, adaugand si un praf de sare.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam apa calda, sare dupa gust si fierbem la foc mic.

Intre timp preparam omleta. Batem bine ouale cu un praf de sare. Incalzim doua linguri de ulei intr-o tigaie si coacem doua omlete subtiri, ca si clatitele. Din ele facem taiteii, mai subtiri sau mai lati, dupa cum va place.

Cand legumele sunt gatite, adaugati salata tocata, rosiile, borsul cald si taiteii. Mai dati doua trei clocote, potriviti de sare daca mai este nevoie si stingeti focul. Apoi puneti leusteanul proaspat tocat si ciorba de legume cu taitei din omleta este gata. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi