Reteta de ciorba de legume cu taitei din omleta. Ciorba de legume cu taitei din omleta, reteta simpla, gustoasa si sanatoasa.
Una dintre mancarurile mele preferate pregatite de mama este reteta de ciorba de legume cu taitei din omleta. Este cea mai buna ciorba pregatita cu legume proaspete, abia culese din gradina si taitei lati din omleta. O fac mereu cu drag, ne place tuturor si este deosebit de gustoasa si sanatoasa.
Incingem 5-6 linguri de ulei in oala in care vom face ciorba si calim legumele spalate si tocate, la foc mic, adaugand si un praf de sare.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam apa calda, sare dupa gust si fierbem la foc mic.
Intre timp preparam omleta. Batem bine ouale cu un praf de sare. Incalzim doua linguri de ulei intr-o tigaie si coacem doua omlete subtiri, ca si clatitele. Din ele facem taiteii, mai subtiri sau mai lati, dupa cum va place.
Cand legumele sunt gatite, adaugati salata tocata, rosiile, borsul cald si taiteii. Mai dati doua trei clocote, potriviti de sare daca mai este nevoie si stingeti focul. Apoi puneti leusteanul proaspat tocat si ciorba de legume cu taitei din omleta este gata. Pofta buna!
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu