Se spala limba si tine in apa rece ca sa iasa sangele, apoi se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se lasa la fiert mic cu capac, aproximativ o ora.
Intre timp curatati, spalati si tocati legumele si zarzavaturile, cartoful se taie bucati mai mari. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei ceapa, apoi dupa cateva minute adaugati celelalte legume si zarzavaturi, frunzele de spanac tocate si jumatate din leustean.
Cand limba este aproape moale, adaugati legumele si zarzavaturile calite in ciorba, apoi bulionul, zaharul si dregeti gustul de sare si piper. Lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac cam 20 minute.
Scoateti limba din ciorba, lasati-o sa se racoreasca si curatati-o bine de piele. Puteti pune cateva bucati de limba de ciorba si restul sa folositi la alte preparate.
In supiera puneti galbenusul, smantana, leustean tocat si zeama de lamaie, omogenizati cu un tel, apoi puneti ciorba.
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii