Ingrediente
400 g mazare, 2 morcovi, 1 ceapa, 2 oua, 3-4 linguri faina, 3-4 linguri ulei, 1-200 ml smantana, patrunjel verde, zeama de la o lamaie mare, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h
9 voturi
Mod de preparare
Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem indeparta)si mazarea( proaspata sau congelata).Adaugam apa necesara sau supa limpede de pui(carne).Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pina cand mazarea si morcovii sunt fierti( 20 minute aproximativ).
Separam un albus de galbenus. Peste albusul ramas spargem si celalalt ou intreg apoi le batem bine.Adaugam 2 linguri ulei apoi faina necesara pentru galuste.Trebuie sa obtinem un aluat moale mai tare putin decat pandispanul.
Cand ciorba are legumele fierte , cu ajutorul unei lingurite rupem galustele si le introducem in ciorba ce fierbe, udind mereu lingurita cu ciorba.Dupa ce le-am taiat pe toate galustele , lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusul ramas il amestecam cu smantana si zeama de lamaie.Adaugam apoi un polonic de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia peste ciorba fiarta( focul este stins).
Amestecam in ciorba si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Servim ciorba calda, alaturi de un ardei iute.
Pofta mare !
Mai multe poze, la mine pe blog , aici :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/ciorba-de-mazare-cu-galuste.html
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Ce ciorbica buna! Vrem si noi, ne primiti?
Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Excelenta ciorbica asta ! si chiar mi-ai dat o idee...nu am mai facut tare de mult. *****