Ciorba de oase

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de oase

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete, 1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita
  • 1,5-2 l bors
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 50-60 g telina
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • o mana zdravana de frunze de stevie, spanac, loboda
  • 1 legatura de leustean + patrunjel
  • 1-2 oua pentru dres
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana pentru dres
  • 2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional)
  • sare, piper dupa gust.

Mod de preparare

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete. E o placere sa le rontai. Ne abtinem si dam si la catei cate ceva.

Spalati oasele si puneti-le la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati o ceapa, morcovul feliat, albitura cubulete, rosia si ardeiul taiate marunt si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30 minute. Puneti in oala in care fierb oasele si tijele taiate bucati de la legatura de verdeata.

Intre timp caliti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugati mana de verdeturi spalate si tocate si baza pentru mancaruri, aproximativ 7-8 minute. Adaugati in ciorba cartoful taiat bucati mari si verdeturile calite, apoi lasati sa fiarb impreuna 10-15 minute la foc mic. La urma adaugati borsul clocotit (puteti folosi bors magic, otet, zeama de lamaie, etc. dupa gust).

Puneti in supiera 1-2 galbenusuri si smantana, adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne care s-au desfacut de pe oase, dregeti gustul de sare si piper, decorati cu frunze de leustean si ciorba este gata de servit la masa.

Se poate acri in farfurie, dupa gust, cu otet sau zeama de lamaie. Se serveste cu ardei iuti proaspeti, murati sau uscati, peperoni murati, etc. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise