Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Ingrediente

  • copanele si aripioare de pui
  • Sare dupa gust
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 4-5 linguri cu rosii (la cutie)
  • 2 linguri cu orez
  • Zeama de varza dupa gust
  • Verdeata proaspata:
  • marar
  • patrunjel
  • leustean

Mod de preparare

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.

Mod de preparare:

Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala.

Se indeparteaza spuma formata.

Daca pasarea e batrana, legumele se adauga cand carnea e aproape fiarta. Daca pasarea este tanara, legumele se pot pune mai devreme, dupa ce s-a spumat bine. Astfel, se adauga mai intai ceapa (ea va limpezi ciorba), apoi morcovul dat prin razatoarea mare, ardeiul gras taiat marunt si rosiile.

Cand legumele sunt fierte, se adauga 2 linguri cu orez (orezul se spala bine inainte). Se gusta si se potriveste de sare.

Cand ciorba este aproape gata, se acreste cu zeama de varza, dupa gust. Eu pun cam 500 ml la o oala de 5 litri cu ciorba. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, se ia focul si se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Timp total: aprox 1h

Portii: 10

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/ciorba-de-pasare-acrita-cu-zeama-de.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise